Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst in de lijst hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Klik dan hier.

 

Dat doen we door geen communicatie te richten op kinderen jonger dan 13 jaar waarbij we de (reclame)code voor zoetwaren volgen. We communiceren eerlijk over alle ingrediënten en bouwen actief aan een verantwoord assortiment.

Frisia Snoep kan op dit moment helaas niet ingaan op sponsoraanvragen.

Je kunt de spreekbeurtposter opvragen via het contactformulier onder de button 'Contact'... 

Frisia Snoep vind je onder andere bij supermarkten, drogisterijen, benzinestations, automaten, kiosken, groothandels en school- en sportkantines. Aangezien er veel verschillende soorten zijn, kan het voorkomen dat niet alle varianten bij jouw in de buurt aanwezig zijn.

Op elke verpakking vind je de productsamenstelling van Frisia Snoep. Per product wordt aangegeven of er allergenen stoffen in zitten en de voedingswaardetabel per product. Om een gezond gewicht te handhaven adviseert het Voedingscentrum niet te veel en gevarieerd te eten en elke dag voldoende te bewegen (minimaal 30 minuten). Daarbij hoeft het niet persé te gaan om intensieve sportbeoefening: ook activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn prima.

Gelatine is een uitstekend bind- en geleermiddel met heel specifieke eigenschappen. Het mondgevoel (kauwbaarheid en stevigheid) van snoep wordt voor een belangrijk deel door gelatine bepaald. Op de verpakking staat of er gelatine in het product verwerkt is.

Helaas is het niet mogelijk, vanwege kwaliteitswaarborging, om rondleidingen in onze fabriek te organiseren.

Indien een product je niet in goede staat bereikt heeft, stuur dan je klacht met de verpakking met inhoud (inclusief naam, adres, aankoopdatum en plaats van aankoop naar): Frisia Snoep, afdeling consumentenservice, Bleukenlaan 18, B-2300 Turnhout  Belgie.

Wat een interessante vraag! Het zit zo: onze fabriek staat in Harlingen, in Friesland. En (West-)Friesland werd vroeger ook wel Frisia genoemd. De fabriek is dus genoemd naar de provincie. De fabriek bestaat al sinds 1899!

In alle producten van Frisia zit gelatine. Dat is een eiwit (een soort bouwstof) dat makkelijk schuimt. Het zorgt ervoor dat spekjes en schuimpjes luchtig zijn en in vorm blijven. Daarom geeft elk Frisia snoepje of spekje je dat heerlijke mondgevoel!

Alle spekjes en UFO's van Frisia zijn glutenvrij. Het zit zo: het zetmeel dat wij gebruiken is een maïszetmeel, en dat is dus tarwezetmeel (gluten) vrij. De glucosestroop die we gebruiken is van oorsprong van tarwe en/of maïs gemaakt, maar na het productieproces van deze glucosestroop is de tarwe (gluten) niet meer terug te vinden. Het meel dat op de band gestrooid wordt is ook een maïszetmeel. In onze fabriek waar de UFO's en spekken geproduceerd, worden absoluut geen grondstoffen verwerkt die tarwezetmeel (gluten) bevatten.!

We weten dat niet precies, maar ik kan je wel zeggen dat het heel veel spekjes zijn! Want Frisia spekjes zijn erg in trek bij Nederlanders! De Frisia spekjes zijn de meest gegeten spekjes van heel Nederland!Per dag worden er in de Frisia fabriek meer dan 1 miljoen spekken gemaakt. Van maandagmorgen 6.00 uur tot vrijdagavond 22.00 uur worden er in de fabriek spekjes gemaakt. Kun je nagaan hoeveel spekjes er in een week gemaakt worden: meer dan 5 miljoen! Reken maar uit hoeveel dat per jaar is!

Helaas, het is niet mogelijk om een rondleiding in de fabriek van Frisia te krijgen.

In Frisia spekken zijn geen lactose, melk- en/of kippeneibestanddelen aanwezig.

Om een klacht serieus te kunnen onderzoeken hebben wij het betreffende product nodig. Zou je dit naar ons willen opsturen? Ons adres is: Frisia Snoep, t.a.v. Klachtencoördinator, Bleukenlaan 18, B-2300 Turnhout  Belgie. Het is belangrijk dat je de lotcode meestuurt: deze code is te vinden op de verpakking en begint met L. Je kunt er eventueel bij vermelden waar en wanneer je het product hebt gekocht.

Helaas kan Frisia op dit moment je niet helpen met de sponsoraanvraag. In ieder geval veel succes met de organisatie!

Voor een uitgebreid antwoord op deze vraag kun je het beste op onze website kijken: www.frisiasnoep.nl. Klik op 'Snoep van Frisia'. Daarna kun je doorklikken naar een overzicht van alle snoepjes van Frisia, en de spreekbeurtposter (vraag dit aan via het contactformulier op de website). Kijk ook eens bij 'meer informatie over spekken'! Daar vind je nog veel meer informatie en interessante weetjes over spekken die je kunt gebruiken voor je spreekbeurt of werkstuk! Veel succes!

Frisia heeft helaas geen promotiematerialen, zoals folders. Kijk ook eens bij 'spreekbeurtposter voor meer informatie over spekken'! Daar vind je nog veel meer informatie en interessante weetjes over spekken die je kunt gebruiken voor je project! Veel succes!

Spekjes zijn wel heel vaak geel met roze, maar zeker niet altijd! Soms zijn spekjes ook blauw, oranje, bruin, wit, rood en groen. Om de spekjes te kleuren worden kleurstoffen gebruikt, deze bestaan in heel veel kleuren. Het is maar net de keuze die je maakt. Als je donkerblauw pakt, worden je spekjes donkerblauw. Maar, geef mij maar geel met roze spekken, die zien er veel lekkerder uit! Maar, kijk ook eens naar onze Feestspekken, die hebben heel veel vrolijke kleurtjes! Frisia maakt spekken in veel verschillende vormen en maten. Dat doen ze voor de afwisseling. Het ziet er veel gezelliger uit wanneer spekjes telkens andere kleuren en vormen hebben. En, nu is er lekker veel keuze voor iedereen!

 De spekjes van Frisia worden gemaakt van suiker, glucose (dat is een soort stroop), gelatine, water, lucht, kleurstoffen en smaakstoffen. Al deze stoffen worden gemengd en gekookt in de grote Frisia fabriek, zodat het één geheel wordt. Als je achterop een verpakking kijkt, zie je dat alle ingrediënten van dat product weergegeven zijn.

Leuk dat je zo geïnteresseerd bent in spekken. Lekker onderwerp, hè? Helaas geeft Frisia niet zomaar gratis spekken weg. Dan zouden we iedereen wel een zak spekjes kunnen toesturen.... Daar kan ik je dus niet bij helpen. Gelukkig zijn onze heerlijke spekken wel gewoon in de supermarkt te koop. Smakelijk! Kijk ook eens op onze website: www.frisiasnoep.nl. Klik op 'Snoep van Frisia'. Daarna kun je doorklikken naar een overzicht van alle snoepjes van Frisia, en een uitleg over het maken van snoepjes en spekjes.